Istina nisam pratio temu pa kasnim sa odgovorima,pa cu na brzinu ovdje sve odgovoriti.Je Seb istina je da si prije 8.mjeseci izmedju ostalih kvarova rekao da mi ne radi i mjerač(da podsjetim auto je se zaletavao i nije ubrzavao preko 2500 okretaja....)i kupio sam ga od tebe i ti si mi ga ugradio i auto je opet jednako se ponasao kao i sa mojim starim mjeracem.Zajedno smo probali auto i sam si mi rekao da je to stari auto i da ga ne tjeram u okretaje....,prije toga si mi utvrdio da mi nevalja turbina,pa sam kupio drugu koju si mi isto ti ugradio i nakon nje auto je se opet jednako ponasao....napunio si mi klimu(s tim da sam te upozorio da provjeris da li plin negdije curi,ako curi nemoj puniti dok ne rjesimo to curenje,rekao si da je sve ok,napunio je predamnom smo ju isprobali klima izvrsno radila i hladila,otisao si napraviti zadnji probni krug i pred nama kad si se vratio je plin isparavao-curio ispred suvozača ispod haube,ja nisam znao sta je to pa sam te pitao,Seb sto se to dimi?T mi odgovaras da mi iscurilo ulje iz posude od serva po motoru pa da to ugrijano ulje se dimi i da se nesekiram-od tebe nakon tog odgovora palim auto i direkt u Sisak kod nekog Barića(nikad cuo za njega,da čujem njegova pametovanja)putem preko telefona objasnjavam mu sto se dogadja s autom,a on vec telefonski rjesio kvar(neka klapna sto otvara turbinu)PUTEM KLIMA PRESTALA RADITI,ja kod njega,auto na dizalicu,kaze Barić,Sale ajd molim te dodirni prstom ovo malo crijevo,ja dodirnem a ono spadne(malo usko crievo sto otvara tu klapnu na turbini)tip nece da naplati popravak-ja popizdio pa sam njemu iz zahvalnosti kupio gume i jos neke pizdarije samo da mu se nekako oduzim.E sad ono najbitnije,MJERAČ MASE(tad prije 8.mjeseci i prije 10 000 km)potpuno ispravan,moja stara TURBINA(koju si ti utvrdio da ne valja potpuno ispravna)KLIMA za koju si utvrdio sve 5 i napunio ju pola sata prije prestala raditi zato sto je plin iscurio(ono sto se dimilo ispod haube ispred suvozaca-ulje od serva ti rekao)....gle Seb ti reci(prisjeti se)jel sam ja tu sta izmislio ili ne?Istina je da sam dosao kod tebe da mi promjenis 2 bregaste jer si utvrdioP da su banana stanje i bio si u pravu i to si mi promjenio(malo se oduzilo zbog nabavke istih),auto je stajao mjesec dana kod tebe,nisi mi naplatio lezarinu,na tome sam ti zahvalan,ali ima jedan drugi problem kad si ih promjenio i kad si upalio auto,kako nisi cuo da taj motor preko 3500 okretaja lupa(to je prvo sta mi je Barić rekao kad sam dosao kod njega,Sale ovaj motor lupa i to neće dugo-ja mu odgovorio,dolazim od Seba i motor je 5,rjesi mi to sa zaletavanjem i klimom i ja se vraćam nazad "svome Sebu"nakon toga napravio sam 5000 km i stvarno motor se raspao!!!Pajdo svi mi grijesimo,ne ljutim se ja na tebe ništa,ali naravno da si kod mene dobio minus,to nam je bio prvi kontakt i posao koji smo radili i sve sto smo radili nista nije bilo napravljeno kako treba osim ugradnje tih 2 bregastih i nekih čašica(ali normalno da ti zamjeram kad sam dosao kod tebe sto nisi prepoznao da je motor prolupao i sto me nisi onda upozorio da mi je bolje(jeftinije)kupiti drugi motor a ne lupati lovu u taj!!!!26 000 kn sam ulozio u taj auto,sad je sve novo,ali 26 000 kn u alfu iz 00.god!!!???Svakom ja pruzim ruku na kraju jer nije dobro nikom se zamjerati,zas to i sam,ali moje nezadovoljsvto s tobom ostaje meni,ti da si uočio da mi je motor u banani zaradio bi više novaca jer bi mi ga ti radio....i to ti je to,i na kraju svakog završenog posla treba se rukovati i popiti piće za bolje sutra(zvao sam te ali nisi imao vremena)eto to Vam je tako bilo dragi forumaši,e sad me samo zanima da li cu dobiti ban?Ipak sam ja samo forumaš,a Seb je sponzor foruma(zato sam i otišao kod njega,jer na forumu je on NO.1)
ajmo ovako:
ne razumije kak sad kažeš da auto je išao jednako a samnom si bio u autu i reko da auto ide bolje sa drugim mjeračem??? zašto si ga platio???probo si auto prije nego si paltio mjerač...nečeš reč da ti je neki majstor slago auspuh pa umjesto fi 60 mm cijevi je stavio 40mm cjev di sam ti reko da je moguče da i tu auto gubi na snazi jer bi mogao bit zaštopan ispuh i da nema smisla da sad ja gubim vrijeme tražeći još neke kvarove po autu kad imam očigeldan vidljiv razlog koji bi mogao još utjecat na snagu motora (stim da auto je več išo bolje sa drugim mjeračem a to je bilo potvrđeno i na testeru da moj mjerač daje jače vrijednosti od tvog)
što se tiče Barićeve dijagnoze tj te cjevičice od wast gate ventila...TOTALNI APSURD I LAPRDANJE GLUPOSTI (čudi me za Barića koji je inače vrhunski majstor i moj dobar prijatelj)...ako ta cjevčica nije bila nataknuta onda turbo puni maximalnim kapacitetom i auto ide bolje a ne lošije (to zna svaki laik kojeg imalo interesiraju trubo motori) a ti kad si došo meni vratit moj mjerač protoka zraka vratio si ga skinutog i zamolio sam te da mi malo otvoriš haubu motora da nešto vidim...htio sam vidjet koji mjerač imaš na autu...tvoj mjerač kad si došo kod mene je imao bijelu naljepnicu sa bosch-ovim brojem a kad sam ja išo ponovo gledat te naljepnice više nije bilo što ispada da je i drui mjerač gore a ne tvoj...reko si da to nije istina no otom potom
turbina ti nije valjala jer je prodimila...sječaš se kad si ušo u moje dvorište i turiro auto kako je baco bijelo-plavi dim...ja sam skino cjev usisa i tlaka i osovina je imala lufta i cjevi su bile pune ulja čak je ulje več išlo direktno u auspuh...to je bio razlog zamjene turba i ja ga j...m ko kaže da je ta turbina ispravna ...nek je metne ne auto pa če vidjet kak je ispravna...zašto je auto presto dimit????
ja nisam čuo da motor lupa i sigurno tada nije lupo...tolko znam o motorima...znam i to da sam reko da je to stari motor,da se ne ispalti ulagat u njega,da nisam baš imao volju opče radit ga ali si reko ajmo složit to što ne valja
što se tiče motora...kako si imao lošu turbinu,vjerojatno je pao tlak ulja,pa si koji puta i otišao malo ispod minimuma sa količinom jer se ulje prekomjerno trošilo, ko sad može reč da ti nakon x km kad si otišo iz moje radinone nisi stisno auto malo preko mjere (zato sam reko da se ne stišće u visoke okr jer sam predpostavljo da bi se moglo desit to što se desilo, za to ni netrebam čut da motor lupa a nije sigurno lupo) di je bila bolja turbina,bolji mjerač protoka zraka,motor lagano na izdisaju i baš je jako teško da motor prolupa do siska...samo kolko znam prolupo je dosta km nakon što sam ja radio na njemu
što se tiče klime...napunjena prvo dušikom,ispitna na vakumu i tlaku,zatim plinom,ispitano dali curi i sve je bilo ok...e sad moguče je da je nešto puklo nakon što smo napunili klimu i to si mogo doč da vidimo što je ...ja ako sam nešto zezno nebi ti sigurno ništa naplatio...onolko kolko se to dimilo da je curio plin klima bi prestala radit kod mene na dvorištu a ne da se ti voziš do Siska
eto tolko Sale
kupio si staru kantu (bez uvrede,svi smo limitirani sa financijama) koju je neko izrajbo i riknula je a tome nisam kriv ja jer sam promejnio bregaste,turbinu,mjerač protoka zraka i napunio klimu koja na kraju nije valjala a što je najvažnije odmah sam reko da poprvak nije baš isplativ...
osim toga šta je bilo sa klimom???
inače auto ide bolje sa ištekanim mjeračem protoka zraka jer centrala motora uzima jednu prosječnu vrijednost za podatak koji treba dat mjerač pa iz niskoh okr do nekog srednjeg režima ide dobro a na višim okr ide slabije nego da imaš novi ispravan...mjerač se neda čistit nego moraš stavit novi ili polovni ispravan
po meni ban nebi trebo dobit (ja nemam ništa sa tim niti želim da se to napravi kao i da se briše ova tema ili postovi) i ja nisam nikakv NO.1