27-07-2026, 06:32:18

Autor Tema: Rezervni ključ za alfu  (Posjeta: 9237 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

inemet

• Gost
  • Trade Count: (0)
Rezervni ključ za alfu
« u: 01-06-2010, 10:19:22 »
Pozdrav,

Imam samo jedan ključ za auto, a bojim se da ga ne izgubim i volio bih zato napraviti još jedan ili 2. Gdje bi se to moglo najjeftinije nabaviti?

Hvala.

Offline Toxy

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • Zagreb - Jarun
Odg: Rezervni ključ za alfu
« Odgovori #1 u: 01-06-2010, 10:38:45 »
E pa vidiš fino si ugradiš daljinsko centralno sa onim skakavcem i na njega kopiraš kod sa svog ključa. Dobiješ još dva ključa i daljinsko zaključavanje... :mah:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #2 u: 01-06-2010, 11:57:11 »
Ja ne znam koje auto voziš izuzev da je alfa :-)
Imam isti problem kao i ti a moje auto je 147mica, znači jedan ključ i dobro sam se raspitivao kako da dođem do drugog i sve se svelo na to da iskeširam 250e u alfa salonu da oni naruče i preprogramiraju.....
Rečeno mi je da alfa ima u ključu dva koda i da se taj drugi koji je fabrika kodirala ne može prekodirati. Mehanički dio ključa se navodno može odraditi bez problema i taj jedan elektronski dio se također može odraditi ali da druga elektronska blokada ne može......opet kažem pošto čuo po to prodao.
Našao sam preko ebaya par likova koji prodaju "prazne" ključeve i koji to navodno mogu odraditi, jedan je u dublinu drugi u doveru :-)
Na kraju sam od te varijante odustao.....
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #3 u: 02-06-2010, 17:04:19 »
Ja znam ovoliko,da je mehanicki dio kljuca lako odraditi,e sad ako hoces bas isti skakavac ima na e-bayu naruciti,nije mnogo skupo. A za kod ne znam koliko je tacna prica o dva koda,unutar kljuca je samo jedan elektronski cip u staklenom kucistu cini mi se,i on je najbitniji. Radi njega se kljuc narucuje i mislim da je dovoljan broj sasije pod uslovom da nije nista prckano po autu. A inaca citao sam da kljuc poslija svakog paljenja  mijenja svoj kod,tako da kad sam pitao kod jednog kljucara moze li ga duplati,i kad je vidio kljuc,rekao da ne moze iako ima uredjaj za dekodiranje koji bez problema provaljuje vecinu ostalih auta ali ovaj ne moze.
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #4 u: 02-06-2010, 17:17:57 »
to se može riješit na sljedeći način...

kupiš univerzalno daljinsko preko njuškala...

onaj kod iz ključa zaljepiš ispod brave tako da ga antenica može očitat kad pališ auto, a za dio koji ide u bravu lagano napraviš kopiju... i to je to... imaš 2 ključa , oba pale auto, a 1 kod koji je na bravi...

najjeftinije rješenj...
:cigara: :cigara:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #5 u: 02-06-2010, 18:34:52 »
Ja znam ovoliko,da je mehanicki dio kljuca lako odraditi,e sad ako hoces bas isti skakavac ima na e-bayu naruciti,nije mnogo skupo. A za kod ne znam koliko je tacna prica o dva koda,unutar kljuca je samo jedan elektronski cip u staklenom kucistu cini mi se,i on je najbitniji. Radi njega se kljuc narucuje i mislim da je dovoljan broj sasije pod uslovom da nije nista prckano po autu. A inaca citao sam da kljuc poslija svakog paljenja  mijenja svoj kod,tako da kad sam pitao kod jednog kljucara moze li ga duplati,i kad je vidio kljuc,rekao da ne moze iako ima uredjaj za dekodiranje koji bez problema provaljuje vecinu ostalih auta ali ovaj ne moze.

Ja sam upravo čuo sa jedno pet različitih strana da su dva koda i dva čipa, jedan imobilizacija motora a drugi alarm i da se jedan od ova dva (više ne znam koji) može srediti dok je drugi ugrađen od fabrike na čip koji se ne može fleshati.....
Ovu priču mi je ispričalo jedno par ljudi koji se profesionalno bave auto-elektronikom i ključevima/alarmima i tim zezancijama......
jedino ozbiljno rješenje koje mi je ostalo je da naručim ključ od 250e što naravno nisam uradio :-)

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #6 u: 02-06-2010, 19:12:00 »
Za alarm ne znam nista jer ga nemam,a ja sam licno rastavljao kljuc i znam kako izgleda iznutra, moj ima samo jedan cip osim ako u elektronici otkljucavanja ima skriven jos jedan. Mislim da je ovaj jedini vazan za paljenje,a za alarm stvarno nemam pojma. Nema tu nikakvog flesiranja mislim, to je navodno neki selen koji je upakovan u kutiju i u njemu se indukuje struja koja odasilje signal za ECU ili tako nekako i auto se deblokira. I mislim da ti to moze samo tvornica isporuciti,pa tako i za alarm ako vec ima odvojen chip,ali taj sigurno ne fura na ovom principu jer je za ovaj vazna blizina antene kod brave paljenja

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #7 u: 02-06-2010, 19:13:34 »
to se može riješit na sljedeći način...

kupiš univerzalno daljinsko preko njuškala...

onaj kod iz ključa zaljepiš ispod brave tako da ga antenica može očitat kad pališ auto, a za dio koji ide u bravu lagano napraviš kopiju... i to je to... imaš 2 ključa , oba pale auto, a 1 kod koji je na bravi...

najjeftinije rješenj...
i najnesigurnije jer ti svaka budala moze maznuti auto

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #8 u: 02-06-2010, 19:16:23 »
i najnesigurnije jer ti svaka budala moze maznuti auto

baš i ne... ključ je ključ, nije svaki isti, a i ne može on znat da ti je kod zaljepljen ispod brave, a između ostalog ako se ne varam, s tim univerzalnim dolazi i alarm, tako da nema brige...  :hap:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #9 u: 02-06-2010, 19:43:59 »
baš i ne... ključ je ključ, nije svaki isti, a i ne može on znat da ti je kod zaljepljen ispod brave, a između ostalog ako se ne varam, s tim univerzalnim dolazi i alarm, tako da nema brige...  :hap:
Ma cuj ako cemo u detalje, najbolja ti je zastita ta sto vozis alfu kao i ja, ne bi je ukrali ni da je upaljenu ostavis :ok:
Da je golf, ne znam bas da bi zalijepio kod ispod brave :smijeh

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #10 u: 02-06-2010, 19:46:28 »
Ma cuj ako cemo u detalje, najbolja ti je zastita ta sto vozis alfu kao i ja, ne bi je ukrali ni da je upaljenu ostavis :ok:
Da je golf,ne znam bas da bi zalijepio kod ispod brave :smijeh

e pa upravo tako, tko ukrade alfu ionako nije siguran da će bez kvara izać iz države...  :hehe:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #11 u: 02-06-2010, 22:49:09 »
ko obije alfu nema garancije da će i izaći sa parkinga, sem ako ima uzase motorčić minimuma, rezervno remenje, kit za reparaturu varijatora naravno rezervne lafete a ni letvu volana nije zgoreg imat čisto da se čovjek osigura
 :hello: :hello: :hello: :hello: :hello: :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #12 u: 02-06-2010, 22:50:16 »
 :funny: :funny: :funny:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #13 u: 02-06-2010, 22:55:41 »
 :funny: :funny: :ok:

Offline Sasa80

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #14 u: 28-09-2010, 21:32:18 »
Nego, jel netko napravio dupli ključ na kraju ili nije???

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #15 u: 29-09-2010, 11:12:56 »
Nije...ja sam se ozbiljno bavio tematikom i obišao sam pola bosne jer su me slali "meštrima po kiseljaku " "ima jedan dobar ali skup u vitezu" itd itd. Znači ovako ti stvari stoje za 147micu a rečeno mi je i da 156tice od 2000. imaju isti sistem zaštite i kodova. Mehanički dio ključa se lako napravi, kod koji je u ampulici u ključu nije moguće kopirati nikako. Najjači bravar u sarajevu je čak imao problema i da očita svih 12 cifri koda jer su 6 cifri fiksne a ostalih šest se stalno mijenja. E mašina za očitavanje koda njemu nije mogla više od 8 da očita i bio je čovjek poprilično zbunjen. Najjeftinija i najfunkcionalnija varijanta stvarno jeste ljepljenje ampulice koda ispod volana ali pošto je po meni taj kompletan koncept skalamerija a uvijek postoji varijanta i da ampulica ispadne i razbije se jer je fakat ampula, ja to nisam niti bi uradio. Ja sam čak išao na to i da preko ebaya naručim prazan ključ pa sam čak išao i da kontaktiram lika koji to navodno sve uspješno kodira u irskoj i ni to nije pomoglo jer se ispostavilo da taj njegov sistem kodiranja nije kodiranje već skidanje svake zaštite sa auta tako da se auto poslije njegove "operacije" može čačkalicom upalit. Tu istu varijantu mi je ponudio i jedan "sensei" iz kiseljaka koji mi je htio riješiti problem tako da se malo poigra sa centralom i da poskida svu zaštitu, po njegovim riječima kontra posljedice njegove radnje bi mi bile nepokazivanje kilometraže na satu itd itd. Nakon svega oprobanog konkretno za moj slučaj ostaje varijanta kupovine ključa preko alfa salona koji sve zajedno dođe 245e, nekih 120e za mehanički ključ a ostalo za funkcije daljinskog i prijavu istog ključa na centralnu jedinicu auta koja inače kako su mi rekli podržava do četiri ključa.... Kako sam ja shvatio sve navedeno se odnosi samo na alfe od 2000. na na ovamo, navodno modele 145, 146 i prve 156 nije problem uraditi..... E sad pošto čuo poto prodao......Ja odustao od drugog ključa, ako ovaj zijanim "calenzi bite" 250e  :hap:

dilberka

• Gost
« Odgovori #16 u: 22-03-2011, 21:31:50 »
Kupila sam nedavno Alfu 156,98 god.2.5 V6 24V.......i sve je bilo super do unazat tj.dana neznam u cemu je kvaka sa autom sam dobila samo jedan kljuc drugih nema međutim sad je poceo zajjee Cod ponekad mu treba da prihvati 20-30 puta,a nekada prihvati odma nekad se lampica ugasi za sekundu a nekada nikako  pa vadim kljuc van unutra okrecem i nista onda opet samo odjednom sama prihvati....Dali netko zna u cemu je problem i kako taj problem najlakse rijesiti!?!? POMOZITE MI!!! Hvala!!

Fiuman

• Gost
« Odgovori #17 u: 26-03-2011, 23:54:39 »
evo da podjelim s vama malo dobrih vjesti, za mene  :hap:, naime kupnjom 166 2004god dobili smo samo jedan ključ i nikakve kartice(ICS,CODE,NAV) pa smo tražili mogučnost drugog ključa
Italia je bila 135e ključ za paljenje bez daljinskog zaključavanja ili 250e isti ko na slici dole
kod nas je cifra od 2500-2700kn i rekli su samo ovaj s daljinskim s tim da se na tu cifru još doda cifra da oni upare ključ s centralom - to neznam cijenu jer nisu ni rekli da se to treba nego san naknadno sazno
ključ je ovaj

uglavnom našo san u RI majstora koji je napravio ključ kojim mogu mehanički otključat auto i upaliti ga (kopiro je i CODE)  :hello: preživit čemo i s jednim ključem bez daljinskog zaključavanja  :hap: