25-07-2026, 17:30:33

Autor Tema: trese kad se gasi  (Posjeta: 17566 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline brijac

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
Odg: trese kad se gasi
« Odgovori #30 u: 18-05-2010, 15:06:20 »
To nisi u pravu  :ne:  :hehe:, ovo mi je peta alfa, trenutno imam dvije, mada imam i mercedesa.  :craz  Alfu mnogo volim, oko nje uvjek ima nesto da se radi ali meni to ne smeta, naprotiv...ipak je to alfa i trudim se da sto vise znam o autu koji vozim. A za uzvrat dobijas poseban uzitak u voznji, definitivno.  :ok:
:ok: :ok: šalamala  :hehe:

Offline shadowfax

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Stelvio 2.2 Q4, 33 1.7 16v, 33 1.7
    • Gornje Međimurje
« Odgovori #31 u: 18-05-2010, 21:35:15 »
moja ne trza ni kad upali ni kad se ugasi.... al bratova 156 1.9 jtd poprilično strese...
Alfa Romeo - making drivers into mechanics since 1910

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #32 u: 18-05-2010, 22:39:17 »
Kako se blokira erg i cemu ga blokirati,jel to pomaze u dijagnostici necega  :?: naime citao sam o njegovom ciscenju pa mi se cini da on sam bira kad ce se blokirati,to mu je posao  :craz
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

romeo26

• Gost
« Odgovori #33 u: 18-05-2010, 23:18:31 »
Kako se blokira erg i cemu ga blokirati,jel to pomaze u dijagnostici necega  :?: naime citao sam o njegovom ciscenju pa mi se cini da on sam bira kad ce se blokirati,to mu je posao  :craz
Blokira se najcesce da ne prlja motor iznutra jer salje dio izduvnih gasova natrag u usisnu granu da bi ih dva puta sagoreo i tako bio na strani ekologije  :hap:. Najgore je kad blokira sam u bilo kom polozaju, zato ga je bolje redovno cistiti ako se vec ne blokira.
Ja sam ga blokirao tako sto sam stavio jednu metalnu plocu koju sam sam napravio u obliku dihtunga na spoj egr-a i izduvne grane. Mislim da ima negdje na forumu sema sa slikom kako se to tacno radi. Autor je Loša a tema se zove EGR ventil ako se dobro sjecam.  :ok:

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #34 u: 19-05-2010, 00:33:35 »
E svakakvih cuda ovdje za procitati,potrazicu obavezno,ja sam mislio da on ima vazniju ulogu,ali zar onda ne trpi katalizator kad je blokiran,ili jednostavno i njega skinemo :craz
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

romeo26

• Gost
« Odgovori #35 u: 19-05-2010, 01:01:32 »
Sto da ne, sve sto ti se ucini nepotrebno slobodno izbaci! :hehe: Salim se naravno, nema potrebe osim ako nije zacepljen od garezi. Ne trpi katalizator nista zbog toga, ne bi trebalo. :ok:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #36 u: 19-05-2010, 06:48:16 »
EGR pušta plinove u motor,onda kad ECU naredi da to radi a to su samo određeni režimi rada motora,jer kad smjesa zraka i goriva pomješana sa ispušnim plinovima ponovo sagorjeva i prolazi kroz kat dolazi do kemiskog procesa di se smanjuje postotak NOx-a (štetnog plina za ozon)....u tom trenu kad pušta plinove u motor jako čađi motor...egr kad se pokvari i ostane otvoren kada nebi trebo bit dolazi do problema rada motora (nešto slično ko kad pukne cjev turbine)
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila