Pozdrav,
pocela me malo maltretirati Alfa pa da probam skuziti kvar prije nego li neki mestar krene mijenjati sve po redu i skolovat se.
Naime, prije nekih tjedan dana pocela je 'grebati' kod prebacivanja u rikverc, ali zadnja dva tri dana tesko ubacuje u bilo koju brzinu. Inace ima 120ooo km i uglavnom je vozena po ZGu. Lamela ne proklizuje i nije ubitacno tvrda, neka sredina.
Kada malo odstoji onda funkcionira kvacilo ok nekih 10tak minuta, nakon toga pocne ici sve teze i teze. Malo sam probao shvatiti sta se dogadja ... naime, kada skuzim da tesko ubacuje u brzine, stisnem i pustim kvacilo par puta pa onda je ok opet nekih 5-6 stiskanja. Takodjer kad se tesko ubacuje u brzinu, stavim ga u ler stisnem kvacilo do kraja i kad ga pustim papucica stane nekih 2-3 cm prije kraja te se odjednom naglo pomjeri u krajnji polozaj. Ako ju opet stisnem onda se to ne ponovi, ali tada vec mogu ubaciti u brzinu normalno.
Bio kod nekog polumestra ali mi je rekao da ne zna sta je dok ne dodje do lamele da vidi sta se dogadja.
Studirajuci tu na forumu, meni nekako vise mirise na neki cilindar nego na korpu kvacila...ali ako i je cilindar, koji?
Koliko uopce kosta pojedini cilindar, te koliko kosta cijelo kvacilo ako nisu cilindri?!
Thx!