05-06-2026, 13:52:32

Autor Tema: Tuning 33-ojki!  (Posjeta: 13416 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 33 - 1.7 - 16v

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • CuoreSportivo
    • slavonski brod
Odg: Tuning 33-ojki!
« Odgovori #90 u: 15-11-2008, 15:54:27 »
ma taj mjenjac je izmisljen za  :drive:

ian

• Gost
« Odgovori #91 u: 15-11-2008, 16:46:53 »
slažem se  :) :da:

Yerre

• Gost
« Odgovori #92 u: 07-01-2009, 19:40:53 »
Evo ,ono što mnogi razmišljaju ,vlasnici 33ca ,a to je chip tuning (samo za I.E.) modele.

Pošto sam se i ja malo s tim pozabavio i našao jedan poprilično jednostavan način da se digne snaga 33ce u krajnjim obrtajima.
Za sad to važi samo za 33ce s Bosch Jetronic 3 sistemom (kao i u vectre A) multipoint 2000.

Odvrtanjem gornjeg dijela protokolera (centraline) ,dolazite do srca Jetronica ,potrebno je još skinuti pažljivo zasilikoniranu plastiku.
Donator čipa je u mom slučaju bila Vectra A 2000cc ,ALI ne smije se komplet centralina samo prebacit jer auto neće radit!!!
Čip se nalazi u centralini ,vrlo ga je jednostavno locirat ,jedini je na podnožiju ,treba pazit na to kako je čip okrenut. Njegova je uloga inače ta da je on Eprom koji
daje impulse izlaznom čipu koji otvara dizne. Sadrži software i da se reprogramirat ,ali u ovom slučaju koristimo već programiran Vectrin čip.
Ko ima Eprom programator ,može čak napraviti u Dump software-a s njega te ga izmnjenjat i vratit nazad ,ali to je već previše (bar za mene)  :craz

Rezultat ovog testiranja je bio : auto ide kao što je išao do 5400rpm-a ,ali nakon toga se toliko oslobodi da je to nevjerovatno!!! Blokada se pali tek na 6800rpm-a !!!

Negativna strana : Potrošnja (čak sam skužio da je malo bacila i crni dim na auspuh) te vjerovatno skraćivanje radnog vijeka motora.
                            Klizanje lamele (ovo nisam vjerovao da se može dogodit ,do tih 5400rpm-a auto leti ,ali kad se dokopa većih okretaja ,npr u 2goj ,zna proklizat na lameli!!!)
                             Meni je na test vožnji tako zasmrdila lamela da je to bilo užas ,očito treba kuplung koji bi mogao podnijeti to.

Ovo je bilo samo testiranje da li je moguće, rezultat je gore ,pa ko voli nek izvoli ,ja ipak vraćam stari Eprom nazad jer ipak volim svoju 33 i još bi da duuugo poživi :craz
             Znatiželja je bila jaka pa sam morao probat ,pustit snagu baš svih boxerskih konjića ,makar na kratko  :craz

Meni je redovito klizala dobra lamela prilikom nepažljivog šaltanja. Ne smiješ dati gas prije nego sasvim otpustiš papučicu kvačila, inače kliže u drugoj i trećoj. To se pogotovo događalo onima kojima sam dao da probaju voziti 16V.

Offline ivan156

• Pripravnik
  • **
  • alfa 166 3.0
    • Labin
« Odgovori #93 u: 12-01-2009, 17:42:29 »
Imam i ja 1.3 mjenjač  :hap: Po laganoj uzbrdici sa grobničke staze prema Rijeci šiba 190 bez problema :bomb:
bok , pa šta nije to normalno , koju god sam vozio ako je održavana ,ispravna ona jednostavno ide
ljudi samo pomalo-pun gas

Offline nezdr4v

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
« Odgovori #94 u: 07-02-2009, 22:21:09 »
Alfom kontra zdravog razuma :)

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #95 u: 08-02-2009, 14:18:11 »
ima ovdi malo o tuningu 33ojki  :mah:

http://www.berlinasportivo.com/magazine/alfa/ccc.pdf
Piše za 1.5 +10ks samo ako staviš dva K&N filtera i protočniji ispuh...zanimljivo!
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

http://marsildoo.wix.com/marsil

Offline nezdr4v

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
« Odgovori #96 u: 08-02-2009, 14:24:15 »
a valjda znaju o čemu pričaju  :hehe: vjerojatno su malo napuhali te dobitke ali svejedno zanimljiv tekst
Alfom kontra zdravog razuma :)

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #97 u: 08-02-2009, 14:27:33 »
a valjda znaju o čemu pričaju  :hehe: vjerojatno su malo napuhali te dobitke ali svejedno zanimljiv tekst
Po meni bi to iznosilo nekih možda 110ks...možda 115 sa karburatorima od 40, ali ajde, neka im bude!!! :hehe:
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

http://marsildoo.wix.com/marsil