Evo da konačno malo obnovimo temu nakon više od godine dana!

Svašta se radilo pa krenimo redom;
Nedugo nakon sto sam uzeo auto imao sam problema s random misfireovima i jos neke glupe greške, nadao sam se da nije zloglasni Multiair (MA u daljnjem tekstu) ali nakon poništavanja greški, kalibracija i koječega ponestalo je opcija i MA je išao na zamjenu. Desetak dana kasnije i 1000e lakši we ride again. Mogao sam proći i nešto jeftinije da sam unit naručio i radio sam ali bila me malo frka. Da radim opet ( možda i hoću

) bi se bez beda sam upustio u to jer nije neka nauka. Ako koga zanima bilo šta oko unita i općenito načina rada i servisiranja neka se javi jer sam doktorirao na tome.
-stari unit, raskopao sam ga ali nisam uspio naći nikakvu očitu grešku, tako da su krivci vjrv solenoidi koji su dio unita i ne mogu se mijenjati zasebno. Good thinking Fiat!

Nakon svega toga mogao sam bezbrižno krenuti na pizdarijice koje nas svih vesele!
-uređivanje engine bay-a i poklopca motora

-pa malo ledica

-novi znakići all around

-pa pranje, vozikanje i druženje

-malo izčjunirali

-onda ozbiljnije stvari, montaža opruga i osvježavanje kočnica

-redovito se družimo s bivšom

-rođendanski poklon, hvala Marin!

-imao sam čast biti kum najboljem prijatelju a ona biti prva u koloni konfekcijskih vozila

Nakon toga dva dana čišćenja jer je mlada pustila pola vjenčanice u autu

-pukao čep od ulja , to mi se još nije desilo, nećeš razbojniče. Giu ima jako glup čep od dva dijela u biti, ugl sad je od jednog dijela

-e onda su počele priče oko auspuha, nakon malo istraživanja i ponukan dobrim iskustvima nekih kolega odlučio sam zapičiti do Pule, auspuh servis Katalizator. Malena radiona ali covjek je perfekcionist i napravio je vrhunski posao. Inox lonac i nastavci fi 100

-naravno nisam bio zadovoljan zvukom, srećom skuzio sam da auto ima i srednji lonac, enter the brusilica i aparat za varenje. Disclaimer: varovi nisu neki jer je materijal šugav a više od toga što ja ne varim dobro

- Ri susret 2019 i moje drage

- pa Banja Luka 2019 u sažetku

-neke gume, nije bilo baš para tada ali služe svrsi i po mokrom su neocekivano dobre

-pa su mi dosadili fi 100 nastavci pa idemo na 115 i odmah zamjena ulja

-onda došlo vrijeme za veliki servis, jedan od jednostavnijih poslova na ovom autu, jedino sam jedva našao set za blokiranje bregaste i radilice. Kompletna distribucija unutarnja i vanjska, zamjena antifriza i zamjena ulja u mjenjacu i aktuatoru tct-a. Na jednoj slici se vidi i CAI koji sam složio jer orig usis vuče zrak iz valjda najtoplijeg dijela motora. Simota gljiva u karbonskom kućištu, par cijevi fi70 i par silikona, zvuk je ludilo

-prošla godina, stigao tehnički a i dobili qv djeteline na poklon, hvala Jakov!

-okrenuli stotku, naslikavanje svugdje pa i ispred firme

-priuštio si jedan upgrade koji sam dugo pikirao, GFB dv+, ovako, većina modernijih turbo motora stock imaju jako loš plastični bov koji s vremenom propada i slabije drži tlak. Riješenje je ili novi aftermarket bov ili ovo čudo. Uglavnom raskopaš bov i zamijeniš usrane plastične dijelove s novim alu, plus malo promijeni princip rada. Meni je razlika bila osjetna pogotovo kad puštam i ponovo dodajem gas u malom razmaku. Auto je puno uglađeniji. Sve u svemu dobra investicija.

-konačno stigli u sadašnjost, prošli tjedan montirao distance i malo uredio diskove, stigao i scudetto od my16

Planovi u bližoj budućnosti su farbanje prednje haube i branika jer ima dosta oštećenja od kamenčića, otvaranje farova i farbanje sjenila u crno i zamjena šoferšajbe. To sam sve već mislio obaviti ali pošto se ženim za nekih 20 dana sve ostalo je palo u drugi plan

Valjda mi neće opet trebati godina dana za post