Mijenjana bobina na cy 4, 2 puta u dva mjeseca. + Izbacivalo gresku senzora rashladne, kontam mozda pregrijava nekako ( iako znam da nema veze s termostatom) , promjenio njega. Bijeli dim samo kada se dodava gas nakon kocenja motorom, nije stalan. Ne trosi rashladnu i nema ulja u njoj, a i ne dimi stalo, pa sam iskljucio brtvu glave. Kabeli ok na rampi i dalje, nisu popucani nigdje, Boschove bobine, sve svijece nove i odgovarajuce toplinske vrijednosti.
Ima bit da pusta ulje na brtvi poklopca, topi svijecu i izgara bobina ( ima ulja do nekih 3 cm visine lulice, taman gdje sjeda poklopac, a i vidi se trag ulja na spoju.
Sad… problem je sa poklopcem.
U manualu stoji da bi trebali biti zategnuti na 10nm vise manje ; polomio sam dva ribea na ruke ( jedan na duzu 1/2 polugu i jedan na malu 1/4 polugu ), pokusao grijati aluminij ( gdje mogu pristupit lampon izvanka( sve 4 vide dole, sigurno zgrijem jer krene dim iznutra ),aku udarnim malo desno ljevo odmah…natapao sarafe wd-om ( iako znam da nece puno pomoci ), udarao cekicem preko kacavide… nista, niti jedan od 10 komada nece pustit.
Opcije prije borera ?