Pozdrav svima,
Potreban mi je savjet vezan za Alfu Romeo 147 (1.9JTD, 2003. godište). Preko vikenda sam u nju ugradio Android multimediju i sada nakon toga brzinomjer ne radi. Sve ostale kazaljke na tabli se pokreću i rade normalno (kazaljke za gorivo, temperaturu, okretaje). Čak i brojač kilometara radi kako treba.
Bio sam u ovlaštenom Alfa servisu i nakon dijagnostike nismo pronašli nikakav problem. Odradio je Proxy Alignment, ali bezuspješno. Uz to je također pokušao preko dijagnostike testirati tablu i kazaljka od brzinomjera je napravila cijeli đir od 0-240 i vratila se natrag, ali nakon odspajanja dijagnostike i probne vožnje opet ništa.
Multimedija koju sam uzeo nema CAN-BUS port, tako da je originalna CAN-BUS žica od radija ostala izolirana sa strane. Umjesto toga, provukao sam žicu za kontakt 12V od upaljača. Provjerio sam spojeve i žice i nisam našao nikakvu grešku kod spajanja. Budući da sam ostavio stare konektore, pokušao sam natrag spojiti stari originalni radio, ali brzinomjer opet nije htio raditi.
Je li se itko susreo sa nečim sličnim? Po forumima na internetu čitam dosta o ABS senzoru koji mjeri brzinu, ali ne zvuči mi kao konkretan odgovor, s obzirom da nikakvu grešku nisam dobio niti na kontrolnoj tabli, niti na dijagnostici. Poznajete li nekoga iz Rijeke i okolice tko se s ovakvim problemom suočio?
Hvala Vam na svim savjetima!