Alfisti.hr

Alfa Romeo općenito => Tehnika i mehanika => Kvarovi => Autor teme: industrial - 16-12-2010, 23:52:07

Naslov: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: industrial - 16-12-2010, 23:52:07
izgleda da mi riknuo tempomat,
neki dan radio,danas nista,ne svjetli kontrola da je ukljucen nit ne radi.
pogledao osigurace,od onih u autu za nijedan nije oznaceno da je od tempomata,dali ga uopce ima?
kako provjerit dal je rucica otisla ili sta drugo?
nije bas da ga koristim puno,ali ipak glupo da ne radi kad ga vec imam.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: goran1980 - 17-12-2010, 09:59:03
Istekaj konektor od tempomata ispod volana i na konektoru koji kad das kontakt na jednoj zici mora biti +12V (između jedne zice i mase)...ako ima, vratis rucicu i gledas da li se tih 12V pojavi i na nekoj drugoj zici kada stavis tempomat na ON, ako i to ima onda treba vidjeti da li do ECU dolazi +12V kada ukljucis tempomat.

Usput pogledati i sta je sa prekidacima od kocnice i kvacila...ne znam da li o njima ovisi da li se moze upaliti.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: CroKick - 17-12-2010, 17:44:36
paljenje tempomata preko switcha ne ovisi o kočnici i kvačilu
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: goran1980 - 17-12-2010, 18:12:18
eto onda to ne mora gledati...
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: industrial - 17-12-2010, 19:20:14
eto danas proradio sam od sebe,ili se usrao da cu ga rastavit ili jednostavno zeza jer je to alfa  :batin
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: jaxo - 09-01-2011, 12:08:01
Nakon sto smo promijenili MAF senzor, funkcija tempomata
se ugasila. Jednostavno kao da nepostoji tempomat.
Dali je neko imao slicni problem????
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Seb - 10-01-2011, 10:28:18
kad se uključuje tempomat samo na ON/OFF dali se pali zelena lampica na instrument ploči?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: jaxo - 10-01-2011, 11:27:50
kad se uključuje tempomat samo na ON/OFF dali se pali zelena lampica na instrument ploči?
Ne. Jednostavno kao da nepostoji ta funkcija.
Prije promijene MAFa je radio kao curica.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Seb - 10-01-2011, 11:50:12
mislim da zamjena debimetra nema veze sa tim
vidi dali su kuplung i štop šalter dobro pozicionirani
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: jaxo - 10-01-2011, 14:02:55
vidi dali su kuplung i štop šalter dobro pozicionirani
aha, ok...samo kad bi rekao sta je to i gdje se nalazi, bio bih zahvalan. :craz
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: LOŠA - 10-01-2011, 14:06:23
aha, ok...samo kad bi rekao sta je to i gdje se nalazi, bio bih zahvalan. :craz

To su prekidači koji se nalaze iznad pedale kočnice i kvačila, zna se dogoditi da zaštekaju...
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Marcus - 10-01-2011, 14:10:47
e sad da ja pitam...dali je polozaj tih prekidaca (informacija dal su pedale stisnute ili pustene) bitan za stavljanje tempomata 'na stand by', kad se i pali lampica da je tempomat ukljucen, ili iskljuicivo za nemogucnost setiranja brzine, tj nemogucnost da tempomat preuzme upravljanje brzinom?...i dali je ne imanje te lampice prepreka da dijagnostika javi da je tempomat 'aktivan' (pripreman za set brzine) ali da nije u mogucnosti preuzeti upravljanje brzinom (set funkcija) ?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Seb - 10-01-2011, 14:44:54
e sad da ja pitam...dali je polozaj tih prekidaca (informacija dal su pedale stisnute ili pustene) bitan za stavljanje tempomata 'na stand by', kad se i pali lampica da je tempomat ukljucen, ili iskljuicivo za nemogucnost setiranja brzine, tj nemogucnost da tempomat preuzme upravljanje brzinom?...i dali je ne imanje te lampice prepreka da dijagnostika javi da je tempomat 'aktivan' (pripreman za set brzine) ali da nije u mogucnosti preuzeti upravljanje brzinom (set funkcija) ?
klad ejeprekidač NEISPRAVAN neče se ni palit lampica
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Dooks - 10-01-2011, 14:48:47
Koliko dode taj prekidac  :?:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Seb - 10-01-2011, 15:40:02
Koliko dode taj prekidac  :?:
štop 114 kn
kuplung 154 kn
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Dooks - 10-01-2011, 15:48:19
A dva su....  :ok:

moram gurnut glavu ispod da vidim da to nije problem i kod mene  :rolll:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Seb - 10-01-2011, 16:19:25
A dva su....  :ok:

moram gurnut glavu ispod da vidim da to nije problem i kod mene  :rolll:
to su cjene za 156 2.4 Mjet
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: jaxo - 10-01-2011, 17:35:29
 :?: :?: :?: :?:
Nekontam.
Kod mene se danas cak uspio upaliti tempomat i normalno radio.
Nakon sto sam stao i imao stanku od sat vremena, pokusam ponovo upaliti i nece.... :)
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Dooks - 10-01-2011, 18:25:21
to su cjene za 156 2.4 Mjet
ma dobro, pretpostavljam da su tu negdje i za 147icu...
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Marcus - 10-01-2011, 20:16:08
klad ejeprekidač NEISPRAVAN neče se ni palit lampica

ok, e sad ak sam ja dobro shvatio shemu tempomata, za stop salter bi trebal imat prekidac sa 4 kontakta (dvostruki salter)...tj. stalna struja na ecu (konkretno za edc15c7) struja na pin 54, koju prekida stiskanje kocnice a salje struju na stop svijetla....takav prekidac kosta 114 kn?...
ja sam pokusao pustit stalnu struju i na taj pin na ecu i fiat ecu scan javi da je criuse switch on, al javi da nije upalio signalnu lampicu i nece u voznji setirat brizinu?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: jaxo - 21-01-2011, 12:33:54
Kod mene problem jos uvijek aktivan.  :henker:
Kako da najjednostavniji nacin provijerim one prekidace na stopu i kuplungu, jer
mislim da je jedan od njih sheban, ali ima i ona druga misterija.... :?:
Nekad mu nadodje i tempomat jednostavno proradi...  :?:  :?:  :?:  :?:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: LOŠA - 21-01-2011, 14:06:02
Kod mene problem jos uvijek aktivan.  :henker:
Kako da najjednostavniji nacin provijerim one prekidace na stopu i kuplungu, jer
mislim da je jedan od njih sheban, ali ima i ona druga misterija.... :?:
Nekad mu nadodje i tempomat jednostavno proradi...  :?:  :?:  :?:  :?:

Naj jednostavnije je da prikopčaš auto na dijagnostiku i vidjet ćeš da li ECU javlja grešku na nekom od tih prekidača :da:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: alfa156sarajevo - 21-01-2011, 14:34:09
Naj jednostavnije je da prikopčaš auto na dijagnostiku i vidjet ćeš da li ECU javlja grešku na nekom od tih prekidača :da:
slažem se sa LOŠA-om
na dijagnostici bi trebalo da isčita sve te prekidače + da se provjeri (testira) "cruise control" (tempomat) opcija!  :hap:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Rossi46 - 02-05-2011, 19:39:33
naime radi se o 147-ici 2001 god 1.9 jtd. u cem bi mogo bit problem, dal se to moze vidjet na dijagnostici i kaj bi se trebalo provjerit.

ne sljaka nis, ni on of, ni + -, ni resume, nis ne reagira.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: FAN - 02-05-2011, 19:40:14
probaj provjerit osigurač  :?:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Rossi46 - 02-05-2011, 19:44:10
to je sve provjereno i svi su osiguraci ok.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: industrial - 02-05-2011, 21:07:11
takodjer imam isti problem sa 156,nazalost nisam nasao rjesenje.. :)
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: -164- - 02-05-2011, 23:20:00
meni na ex-156ici tempomat isto nije radio i otišao sam do Seba i tamo su riješili problem za 5 min..
Ne sjećam se točno kaj je bilo ali znam da su spojili auto na tester i dolje kod pedale nešto podesili i onda je opet radio bez greške
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Rossi46 - 03-05-2011, 17:44:43
bum probao onda sa dijagnostikom pa da vidim jel bu kaj izbacila i dal bu kaj pomoglo
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Rossi46 - 20-10-2011, 18:33:11
dakle prije vec dosta vremena mi je prestao odjednom radit tempomat i sad me zanima jedna stvar, dal je moguce da je neka greska na kompjuteru pa bi dijagnostika to mogla popravit ili je nehanicke prirode problem. i koje su sve mogucnosti kvara, tj kaj je moglo otic?

alfa je iz 2001 god
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: jaxo - 22-10-2011, 21:03:18
Mogli bi biti prekidaci na papucicama kvacila i kocnice...  :song:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Rossi46 - 23-10-2011, 14:28:38
hm, vidis zanimljivo..... dal se to vidi na dijagnostici da je otislo?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: jaxo - 23-10-2011, 23:25:59
hm, vidis zanimljivo..... dal se to vidi na dijagnostici da je otislo?
  :?:

Nebih znao...

Imam isti problem sa tempomatom, ali vec pola godine trazim vremena da tocno saznam
dali su problem prekidaci...

Najbolje ti je da se uputis do SEBa...  :ok:
 
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: -164- - 24-10-2011, 12:00:56
ja sam imao taj problem na bivšoj 156 2.4 20V i otišao sam do Seba gdje su mi to rješili u 5 min..
ak se dobro sjećam, bilo je nešto sa prekidačem kod pedale kuplunga
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Ivan"Zagorec" - 22-12-2012, 17:29:56
156-tica 2004g 1.9 jtd tempomat radi ubrzanje radi,al se ne može usporavat jel to neki kvar ili je tako i vama?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Stiv - 22-12-2012, 17:32:42
Mora raditi i jedno i drugo, osim ako ti nije sami prekidač na ručici u kvaru  :?: :ok:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: ARenzzo - 22-12-2012, 19:42:40
Na ručici tempomata imaš jedan gibljivi dio--> prema gore je  + tj.povečanje zadane brzine i - prema dolje tj.
smanjenje zadane brzine pa ako ne možeš smanjivati zadanu brzinu onda je kvar.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Ivan"Zagorec" - 22-12-2012, 20:46:30
upravo probao ne može se smanjit brzina ostalo radi
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: skidojeb1 - 23-12-2012, 22:52:55
poštovanje,evo molio bi za pomoć,radi se o alfi 156 2.4 2002g. problem s tempomatom:kad uplim tempomat lampica se upali ali ne i tempomat.od kud da počnem?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: industrial - 23-12-2012, 22:54:49
prekidac iznad kvacila ti je riknuo,
imao identican problem na svojoj 156  :mah:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: skidojeb1 - 23-12-2012, 22:59:15
hvala na brzom odgovoru.dali se da popraviti ili mora novi?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: industrial - 23-12-2012, 23:01:14
meni je puknuo sam vrh prekidaca tako da sam uzeo novi,
ali mislim da je bio oko 60-100kn ovisno o proizvodjacu.
najbolje skini stari i u ducan sa uzorkom po novi  :ok:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: skidojeb1 - 23-12-2012, 23:02:31
sutra ću se baciti na posao pa javim rezultate.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: STOKA - 24-12-2012, 13:52:26
Imam tempomat na 147 jtd, al ga neznam koristit  :hello:  :ok:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: skidojeb1 - 24-12-2012, 14:39:03
tako je i bilo,prekidač iznad kvačila je riknuo,promjenjen je i sad sve radi kak treba.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: draak - 09-12-2014, 08:28:27
Ne radi mi tempomat na 166ici. Osigurac je u redu, kad ga upalim, na ploci gori lampica da je tempomat upaljen, ali dalje od toga nista (+ i - ne rade, kao ni reset tipka).
Ima li netko ideju sto da procackam i pogledam pa da to rijesim. Auto je 166 3.0, 2001.g
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Zagorac20 - 21-03-2015, 19:07:52
Na mojoj 147 1.9 jtd 115 ne radi tempomat kad ju spojim kaže mi da je stalno pritisnuta papučica kočnice,zamijenio sam prekidač papučice i opet isto.Jel moguče da auto ide slabije ako komp motora vidi da je stisnuta papučica kočnice?
I još nešto gdje se nalazi modul centralnog zaključavanja?Pošto je bratu pao ključ s daljinskim pao u ribnjak ja bi uzeo modul i daljinski od neke razbijene pa da opet imam daljinsko.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: draak - 21-03-2015, 21:05:53
Meni je na 166ici bio problem na papucici kvacila. Kad je bilo otpusteno nije pritiskao prekidac. Probaj podloziti nesto ispod prekidaca, tako kad je pedala otpustena, da stisne prekidac. Ja sam stavio dva neodmijska magnetica na papucicu

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Zagorac20 - 23-03-2015, 19:14:39
Upalim tempomat i kaže mi da je upaljen.Prekidač kvačila je ok jer mi na dijagnostici kaže stisnuto i pušteno a za kočnicu stalno stisnuto.Čak sam ištekao da vidim kaj kaže ali stalno isto kočnica stisnuta.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: draak - 23-03-2015, 20:18:22
Upalim tempomat i kaže mi da je upaljen.Prekidač kvačila je ok jer mi na dijagnostici kaže stisnuto i pušteno a za kočnicu stalno stisnuto.Čak sam ištekao da vidim kaj kaže ali stalno isto kočnica stisnuta.
Ili prekidac nije stisnut (kao meni, morao sam podloziti 2 plocice jos) ili treba novi. Moguce da i na konektoru nema kontakt.
Ako kratko spojis zice na konektoru, trebalo bi raditi, cisto da provjeris da li je prekidac otisao

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Zagorac20 - 02-05-2015, 12:22:35
Stavio novi prekidač kočnice jer nije radio tempomat i dalje ne radi skinem g i pritisnem ručno i dalje kaže da je kočnica stisnuta.Struja dolazi do prekidača i odlazi.U čemu bi bio problem.Kuplung normalno kaže.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Zagorac20 - 29-06-2015, 22:06:09
Našao kvar zašto ne radi tempomat.Nećete vjerovati ali ima veze sa trećim stop svijetlom.Pošto su mi stalno izgarale žaruljice u trečem stop svijetlu ja stavio ledice i zbog njih nije radio tempomat odnosno stalno je kazalo da je stisnuta kočnica.Vratio opet standardne žaruljice i radi.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Bandit - 16-10-2015, 20:01:19

Meni je na 166ici bio problem na papucici kvacila. Kad je bilo otpusteno nije pritiskao prekidac. Probaj podloziti nesto ispod prekidaca, tako kad je pedala otpustena, da stisne prekidac. Ja sam stavio dva neodmijska magnetica na papucicu

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

Meni se poceo desavati isti problem kao sto si imao ti. Znaci +/- ne radi.
Nevezano s ovim dijagnostika mi je jednom pokazala gresku na senzoru spojke. Jeli mozda to razlog?
Di je uopce taj senzor i zasto sluzi?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Antonio - 16-10-2015, 20:05:10
Ja sam imao isto problem sa senzorom na kvačilu. Ostao je zakočen u jednom položaju, pa ga je trebalo samo sa klještima malo povuć dolje i već 8 mjeseci sve šljaka OK.

Nalazi se iznad papučice kvačila, a služi da auto zna kad je kvaličo stisnuto, a kada nije.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: draak - 16-10-2015, 21:30:02
Meni se poceo desavati isti problem kao sto si imao ti. Znaci +/- ne radi.
Nevezano s ovim dijagnostika mi je jednom pokazala gresku na senzoru spojke. Jeli mozda to razlog?
Di je uopce taj senzor i zasto sluzi?
Upravo ovo sto je Antonio napisao :crazy:
Ja sam imao isto problem sa senzorom na kvačilu. Ostao je zakočen u jednom položaju, pa ga je trebalo samo sa klještima malo povuć dolje i već 8 mjeseci sve šljaka OK.

Nalazi se iznad papučice kvačila, a služi da auto zna kad je kvaličo stisnuto, a kada nije.
Ja ga nisam vadio, samo sam magnete stavio na papucicu da pritisnu prekidac ::)

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Antonio - 07-12-2015, 15:23:01
Evo mene opet, ali ovaj put je izgleda senzor riknuo. Zablokiro je i nikako neće prema dolje.

Sad 2 pitanja: koliko ga je teško zamjenit? Jer koliko mi se čini, da odurno je nedostupnom mjestu. I drugo, kakve si magnetiće koristio draak? Di to mogu kupit? Ako će šljakat, mogu probat prvo s njima
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: draak - 07-12-2015, 16:17:01
Sa dealextrema. Neodimijske, stavio dva komada kao podlozne plocice, da ne moram pomicati pedalu/prekidac.
(http://www.magnets2buy.com/acatalog/neodymium-discs.jpg)

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Antonio - 07-12-2015, 16:23:39
Ima to slučajno negdje u chipoteci, Mulleru ili kakvom sličnom dućanu koji drže sve i svašta?

Subotu putujem za ZG a muka mi je bez tempomata, a ovo nema šanse da stigne tako brzo
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: klaudijo - 07-12-2015, 16:50:40
Evo mene opet, ali ovaj put je izgleda senzor riknuo. Zablokiro je i nikako neće prema dolje.

Sad 2 pitanja: koliko ga je teško zamjenit? Jer koliko mi se čini, da odurno je nedostupnom mjestu. I drugo, kakve si magnetiće koristio draak? Di to mogu kupit? Ako će šljakat, mogu probat prvo s njima

Ako toćno znaš gdje se nalazi, kako se skida i kako odkopča konektor, jednostavno ga zamijeniš "na slijepo", minut posla... 
Inaće = filozofija velika   :Crazy :Crazy
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Antonio - 07-12-2015, 17:12:55
Pa znam di se nalazi, zato i kažem da je na odurnom mjestu, iznad papušice kvačila.

Neznam ima li koji jednostavniji način za izmjenu, ali ne izgleda mi jednostavno na prvu
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Bandit - 07-12-2015, 17:18:34
Ima to slučajno negdje u chipoteci, Mulleru ili kakvom sličnom dućanu koji drže sve i svašta?

Subotu putujem za ZG a muka mi je bez tempomata, a ovo nema šanse da stigne tako brzo

Dođe iz Slovenije u jedan dan....
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: draak - 07-12-2015, 18:20:20
Ima to slučajno negdje u chipoteci, Mulleru ili kakvom sličnom dućanu koji drže sve i svašta?

Subotu putujem za ZG a muka mi je bez tempomata, a ovo nema šanse da stigne tako brzo
Mozda Chipoteka. Ili neki ducan poput Hocuto.hr sa pizdarijama i sl. stvarima

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Hnekic6 - 08-12-2015, 13:36:47
molim vas dali tempomat radi pri nižim temperaturama...
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Ivan0047 - 08-12-2015, 13:41:00
Trebao bi...iznad 30 kmh i ispod 190 ako se ne varam.

Poslano sa mog ALE-L21 koristeći Tapatalk

Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: draak - 08-12-2015, 16:03:16
Trebao bi...iznad 30 kmh i ispod 190 ako se ne varam.

Poslano sa mog ALE-L21 koristeći Tapatalk

Temperaturama, ne brzinama  :funny:

Trebao bi raditi normalno na kojoj god temperaturi.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Ivan0047 - 08-12-2015, 17:51:41
Temperaturama, ne brzinama  :funny:

Trebao bi raditi normalno na kojoj god temperaturi.
sad tek vidim da  sam prebrzo citao :hehe:

Poslano sa mog ALE-L21 koristeći Tapatalk

Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Bandit - 11-12-2015, 16:04:27
Riješio problem danas, 242kn.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Antonio - 11-12-2015, 16:10:03
To si mjenjao senzor?

Cijena za dio + ruke ili?

Jesi senzor uzeo original ili postoje zamjenski?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Bandit - 11-12-2015, 16:33:07
To si mjenjao senzor?

Cijena za dio + ruke ili?

Jesi senzor uzeo original ili postoje zamjenski?

To je cijena originalnog senzora (prekidač kvačila) u AC.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Antonio - 11-12-2015, 16:35:35
U jbt, mislio sam ga je jeftiniji.

Mislim da ću i ja morati mjenjat svojeg natjedan, jer ovome izgleda više nema spasa.


EDIT: ima nešto sitno jeftinije na ebayu http://www.ebay.com/itm/ALFA-147-156-159-BRERA-INTERRUTTORE-COMANDO-FRIZIONE-46840511-ORIGINALE-/171096637426

samo se nadam da ga nije prekomplicirano zamjenit
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Bandit - 11-12-2015, 16:46:17
U jbt, mislio sam ga je jeftiniji.

Mislim da ću i ja morati mjenjat svojeg natjedan, jer ovome izgleda više nema spasa.


EDIT: ima nešto sitno jeftinije na ebayu http://www.ebay.com/itm/ALFA-147-156-159-BRERA-INTERRUTTORE-COMANDO-FRIZIONE-46840511-ORIGINALE-/171096637426

samo se nadam da ga nije prekomplicirano zamjenit

Ja sam uzeo original jer ne znam koliko mozes biti siguran u to. Usput uzeo i senzor temperature rashladne vode (to mi isto bacalo grešku), pa sam ipak isao na originalna ta 2 senzora.
Mijenjao i grijače jer su bacali grešku, ali njih sam uzeo od Bosch-a.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Antonio - 11-12-2015, 16:48:30
Ma originalnog ću uzet i ja...čak i sumnjam da netko to radi zamjensko.

A što se originala/neoriginala tiče, evo novi unutarnji cilindar kvačila TRW škripi. Vidit ću idući tjedan se može s čime i kako podmazat, ako ne idem ga reklamirat, baš mi diže tlak to škripanje.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Antonio - 15-12-2015, 15:53:49
Naručen Ricambi senzor s ebaya, 175kn s uključenom poštarinom  :ok:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: KA2001MR - 16-12-2015, 10:28:07
Imam problem sa tempomatom, prvo nije radila tipka minus, al se nisam sa time zamarao kad mi je plus radio.
Sada ukljucim tempomat i kliknem plus i tempomat radi, ali kad na plus pocnem ubrzavat, auto krene ubrzavat i samo naglo prekine nakon sekundu?
Sto mu bi i kako to popraviti te koja je cijena popravka? hvala
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: ar145box - 16-12-2015, 13:19:25
dal je isplativa ugradnja tempomata na automobil koji ga nema?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Argor - 16-12-2015, 13:56:00
dal je isplativa ugradnja tempomata na automobil koji ga nema?
Ovisi gdje i koliko se voziš ... ja ga koristim 3/4 puta godišnje , samo za duže relacije i  ako nije gužva na cesti. Za 156 je relativno jednostavna nadogradnja .
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: KA2001MR - 16-12-2015, 16:55:14
Imam problem sa tempomatom, prvo nije radila tipka minus, al se nisam sa time zamarao kad mi je plus radio.
Sada ukljucim tempomat i kliknem plus i tempomat radi, ali kad na plus pocnem ubrzavat, auto krene ubrzavat i samo naglo prekine nakon sekundu?
Sto mu bi i kako to popraviti te koja je cijena popravka? hvala

Sto nitko nezna?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: draak - 16-12-2015, 23:18:18
Sto nitko nezna?

Da ne krene ubrzavati na sekundu, rekao bih da je rucica, ovako stvarno :dontno:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: IvanGT - 16-12-2015, 23:30:28
Moze bit rucica da izgubi kontakt nakon sekundu-dvije.. Ja bi probao s drugom rucicom.. Skinut postojecu i otici do nekoga tko ima drugu za dijelove pa probat, ako radi to je to, ako ne radi trazit dalje..


-Tapatalk-

Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Antonio - 24-12-2015, 16:04:00
Zamjenjen danas senzor, uz podosta muke.

Naime, novi senzor koji je došao, identičan izgledom i serijskim brojevima, ima 2 plastična pipka sastrane doslovno 0,5mm deblja, koje je trebalo malo poturpijat jer inače se senzor neda zakrenut za 90° i vratiti natrag na mjesto.

Greška pobrisana, isprobano na cesti, sve radi.

Senzor s dostavom plaćen 22€ s ebaya, nešto manje od 100kn jeftinije nego kod nas
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: ar145box - 24-12-2015, 16:38:55
Ovisi gdje i koliko se voziš ... ja ga koristim 3/4 puta godišnje , samo za duže relacije i  ako nije gužva na cesti. Za 156 je relativno jednostavna nadogradnja .

pa recimo da mi nije potrebna jer se ne vozim autocesto,, ali recimo ne bi bilo lose da imam... Koliko jednostavno, i koliko cijenom isplativa ugradnja? otprilike?
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: Argor - 24-12-2015, 17:18:22
Pogledaj kod Klaudia u temi, on je nedavno ugradio.

Tapatalk

Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: klaudijo - 24-12-2015, 20:37:39
Moraš nabaviti ručicu i plastiku ispod volana - polovno mošeš naći za 200 - 300 kuna
Ugradnja je jednostavna jer 99,99% več imaš pripremljenu inštalaciju
Fiksiraš ručicu i spojiš konektor - gotovo  :ok:
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: ar145box - 25-12-2015, 15:10:55
Moraš nabaviti ručicu i plastiku ispod volana - polovno mošeš naći za 200 - 300 kuna
Ugradnja je jednostavna jer 99,99% več imaš pripremljenu inštalaciju
Fiksiraš ručicu i spojiš konektor - gotovo  :ok:

SI siguran u to? Imam 1.8 ts 106kw, nije redizajn
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: klaudijo - 25-12-2015, 15:59:26
Ne - mislim da ako unutrašnjost nije redizajn nema pripremljene inštalacije
U tom slućaju moraš provići ćetiri žice od ručice tempomata do ECUa

Pogledaj ovdje:   http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=22017
Naslov: AR 156 2004 1.9 JTD TEMPOMAT NE RADI
Autor: Frodo44 - 15-04-2016, 18:48:44
Pozdrav,
Imam problem sa tempomatom,kad ga uključim zasvjetli na kom.ploči ali ne radi...
da li je možda u pitanju kakav osigurač ili relej i da li ima netko takvo iskustvo pa da mi napiše kako to otkloniti...

Unaprijed hvala
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: krk4n - 15-04-2016, 19:04:49
To je dosta cest problem na tim ford focusima, probaj duze drzat tipku za paljenje.
Naslov: Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
Autor: dugiKA - 08-09-2019, 20:20:42
dali tempomat paše sa bilo koje 147 (benzinac-dizel,prva serija-redizajn)?
danas ustekao tempomat,ono zeleno svijetli na instrument tabli ali nista vise ne reagira!?