Alfisti.hr

Alfa Romeo modeli => 145/6, 155 => Autor teme: kec - 26-01-2010, 20:35:27

Naslov: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: kec - 26-01-2010, 20:35:27
molim pomoć oko ugradnje daljinskog zaključavanja u 155.dali ima tko iskustva ,koje žice ( boja žice ) da spojim s kojom žicom.gdje da tražim te žice .nešto sam čuo da treba tražiti žice ispod pretinca za stvari na suvozačevom mjestu .puno hvala :clap2: :clap2:
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Milan - 27-01-2010, 10:38:07
preporucio da prepustis nekome tko se razumije..jer ti modulu vole pregoriti 

inace uzmes ubodni ispitivac..između vrata i kabine ti prolazi buzir kablova  preko njih je zastitna guma protiv prokisnjavanja...
i onda ubodes ispitivac u jednu zicu i zakljucas..ako ne zasvijetli onda otkljucas..ako ni onda ne zasvijetli ides na drugu zicu i tako dok jedna od njih ne zasvjetli...onda si dobio otkljucavanje,tj zakljucavanje ovisi kako si kljuc okreno..pa onda trazis masu od tih kablova itd. :craz

kazem ti rađe daj 100kn nekome tko je to vec radio :mah:
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Pero156TS - 27-01-2010, 10:48:50
upravo tako, plati nekom 100 kn i miran si
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Alfamen - 30-01-2010, 04:34:31
preporucio da prepustis nekome tko se razumije..jer ti modulu vole pregoriti 

inace uzmes ubodni ispitivac..između vrata i kabine ti prolazi buzir kablova  preko njih je zastitna guma protiv prokisnjavanja...
i onda ubodes ispitivac u jednu zicu i zakljucas..ako ne zasvijetli onda otkljucas..ako ni onda ne zasvijetli ides na drugu zicu i tako dok jedna od njih ne zasvjetli...onda si dobio otkljucavanje,tj zakljucavanje ovisi kako si kljuc okreno..pa onda trazis masu od tih kablova itd. :craz

kazem ti rađe daj 100kn nekome tko je to vec radio :mah:

apsolutan potpis na sve ja sam dao 150 kn za ugradnju i nakon sat vremena sve me dočekalo ugrađeno i radi savršeno :ok:
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Archialfa - 02-03-2010, 00:04:56
apsolutan potpis na sve ja sam dao 150 kn za ugradnju i nakon sat vremena sve me dočekalo ugrađeno i radi savršeno :ok:
Gdje si to ugradio? Razmišljam se da mi baš daljinsko zaključavanje fali na Spiderici...

Pretpostavljam da na ključu naravno nemaš gumb za otključavanje pa nosiš dodatni daljinski?
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: superfly tnt - 02-03-2010, 02:03:20
trebas pronac kutijicu od centralnog od auta. na njoj pikas zice da vidis koja ti dize brave a koja spusta, citas manual od daljinskog i upiknes odgovaraju zicu u ovu koji si pronasao. posla 5 minuta. sve poselnas i fino pospremis. ako si od volje sredi si jos i dizanje gepeka.

ja sam to radio na 75ici, isti klinac, jos sam nasao jedan motor od centralnog i stavio da otvara gepek. kad sam prebrzo bio gotov, odlucio sam slozit i automatsko dizanje prozora kod zakljucavanja.  :funny:
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Alfamen - 02-03-2010, 06:33:42
Gdje si to ugradio? Razmišljam se da mi baš daljinsko zaključavanje fali na Spiderici...

Pretpostavljam da na ključu naravno nemaš gumb za otključavanje pa nosiš dodatni daljinski?

 :da: ključ od paljenja mi je prekratak i nije se mogao ugraditi u skakavac
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: brizzer - 02-03-2010, 08:17:46
čitam i pitam... ajd jel ima netko preporuku gdje to može čovjek ugradit za tih 100-150 + naravno kaj treba kupit pretpostavljam set (koliko je to cca i koji valja)... ili ... dal netko od forumaša želi zaradit 100-150kn  :hehe:
ja bi radije dao nekom sa foruma lovu (+piva) da mi to ugradi  :craz
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Joke - 02-03-2010, 09:10:05
Ja sam ih ugradio hrpu, al stvarno nisam u stanju objasnit kako se to radi.  :) Nisu svi auti isti i ne koriste se uvijek iste žice. Inače ja potrošim po 2 sata na ugradnju jer sve lemim, stavljam termo bužir, slažem vezicama, provlačim uz tvorničke snopove itd. Jedino sam sebi motao žice i lijepio izolirkom.
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: superfly tnt - 02-03-2010, 14:34:37
Ja sam ih ugradio hrpu, al stvarno nisam u stanju objasnit kako se to radi.  :) Nisu svi auti isti i ne koriste se uvijek iste žice. Inače ja potrošim po 2 sata na ugradnju jer sve lemim, stavljam termo bužir, slažem vezicama, provlačim uz tvorničke snopove itd. Jedino sam sebi motao žice i lijepio izolirkom.

najbolje je ugradit negdje kod centrale centralnog, tada treba jedino povuc zicu do "4 zmigavca"
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Alen_the_Shadow - 13-08-2010, 23:14:06
Kupio novo daljinsko za 155 alfu, ugradio i to je ok,zakljuca,otkljuca kako sta pipnes.
Ali kada spojim sirenu na onaj ***** od receiver-a auto nema sanse otkljucati ,sta kod pritisnes ono se zakljuca:mad:, jel mozda tu treba neka dioda izmedju spojiti ili nesto drugo  :care
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: spliff - 14-08-2010, 01:52:51
Kupio novo daljinsko za 155 alfu, ugradio i to je ok,zakljuca,otkljuca kako sta pipnes.
Ali kada spojim sirenu na onaj ***** od receiver-a auto nema sanse otkljucati ,sta kod pritisnes ono se zakljuca:mad:, jel mozda tu treba neka dioda izmedju spojiti ili nesto drugo  :care

Definitivno trebaš diodu staviti  :da:

Kakvu pištalicu si uzeo? 



I daj nabaci neke slike 155-ice  :ok:
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Alen_the_Shadow - 14-08-2010, 22:38:08
eh kakva dioda,i gdje se moze kupiti? jel to moze ona dioda sto i ide na lampice one ko od alarma pa svjetlucaju periodicno. A daljinsko je "Lazer" imam na njemu i za gepek i ono trazenje ali kakve mi koristi kad nije skopcano,xd, vjerovatno mi i za zmigavce treba ta dioda,njih nisam ni pokusavao jos.
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: tivanac - 14-08-2010, 22:45:34
pa, imas li kakvu shemu za spajanje, iz nje bi treba vidit kako sta spojit...

ja sam spaja sve na relejima, doduse nemam zvucni signal, nije ova marka daljinskog...
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Alen_the_Shadow - 15-08-2010, 10:03:58
ma na semi mi je  izmedju zica gdje spajam nacrtano nesto ali ne pise sta je,valjda je to ta dioda.

evo slicno ovome ------[]-------

i gdje mogu to kupiti,ja sam u sarajevu
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: yedwy - 15-08-2010, 10:09:16
Simbol za diodu je otprilike --|>|--

Pravolkutnik ili spirala su obično otpornik...

Dvije paralelne crte ili sl su obično kondenzator...

Uz potonje bi trebalo pisati vrijednost u Ohmima za otpor ili uF za kondenzator ili pak oznaka tipa pomoću koje se može to saznati...
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Orbital - 15-08-2010, 13:02:23
Na slici su ti simboli za zener diodu, led diodu i diodu.
To možeš kupiti u chipoteci.

(http://i35.tinypic.com/qosjua.jpg)
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: spliff - 15-08-2010, 14:51:27
Chipoteka u Sarajevu?  Ne znam baš  :)
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Alen_the_Shadow - 17-08-2010, 09:46:36
Nemamo mi to brate u Sa  :batin,xd, zato i pitam gdje bi se moglo kupiti kod nas??
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: tivanac - 17-08-2010, 10:24:20
evo, nije bilo teško... :mah:

http://www.primoshop.ba/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 (http://www.primoshop.ba/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1)
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Orbital - 17-08-2010, 11:47:52
Nemamo mi to brate u Sa  :batin,xd, zato i pitam gdje bi se moglo kupiti kod nas??
E brate ako ti neznaš gdje to ima, kako ću ja znati? Probaj u bilo kojoj trgovini sa elektroničkom opremom.  :craz
Naslov: Odg: Daljinsko zakljucavanje 155
Autor: Mi$ki - 28-11-2016, 16:14:24
Montirao bi daljinsko otk./zak. na Alfu 155. Da li tko ima slikano na koje se  žice montira da ne  :mehanic pola dana, ili barem kakvo dobro objašnjenje za nas laike. Na 156 sam montirao u pol sata jer sam imao slike i nisam morao skidati tapecirung s vrata da vidim koje su žice.